Ankara Haber
HV
28 MART Perşembe 14:25

Ankara Büyükşehir Belediyesi,“Öykü Yazma Atölyesi”nde dersler başladı.

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’nde Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu tarafından verilen ve 25 kişinin katıldığı derslerde; öyküde süre, karakter, zaman, mekân, öyküde boyutlar ve öykü dili gibi konular anlatılıyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-12-2022 14:37   Güncelleme : 12-12-2022 14:37
Ankara Büyükşehir Belediyesi,“Öykü Yazma Atölyesi”nde dersler başladı.

Ankara’yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri sanat atölyeleri ile buluşturmaya devam ediyor.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının düzenlediği “Kısa Film, Fotoğraf Sanatı, Öykü Yazma ve Kurmacanın Yapısı” atölyelerinin ilki olan “Öykü Yazma Atölyesi”nde dersler başladı.

Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu tarafından verilen öykü yazma dersleri; öykü unsurlarına genel bakış, öyküde süre, karakter, zaman, mekân, öyküde boyutlar, öykü dili ve öyküde ayrıntılar gibi konuları kapsıyor.

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi; ilk etapta cumartesi günleri “Öykü Yazma Atölyesi”ne,  hafta içi ise “Kısa Film, Fotoğraf Sanatı ve Kurmacanın Yapısı Atölyeleri”ne ev sahipliği yapacak.

Cumartesi günleri 14.30-17.00 saatleri arasında gerçekleşen ve 20 saat olarak planlanan öykü yazma derslerine, 15 yaş üzeri 25 sanatsever katılıyor.  

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Ayşenur Telli, “Sanat atölyelerimizi başlatmış bulunmaktayız. 15 yaş üzeri vatandaşlarımız bu atölyeden faydalanabiliyorlar. Öncelikle öykü, fotoğraf sanatı, kurmacanın yapısı gibi atölyelerimiz 8 hafta sürecek. Fotoğraf sanatı atölyemiz 5 hafta, kısa film atölyesi 3 hafta, yazma atölyesi 10 hafta, kurmacanın yapısı 6 hafta sonunda tamamlanmış olacak. Bunun sonucunda da katılımcı olan herkese katılım belgesi verilecek” derken, Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu da atölye ile ilgili şunları söyledi:

“Proje kapsamında gençlere ve ilgi duyan yetişkinlere yönelik eğitimimizde öykünün hayatla bağlantısını, öykü okumanın genel çerçevesini, öykü okumanın yöntemlerini ve yazmanın yöntemlerini anlatacağız.”

AdminAdmin

YORUMLAR