Ankara Haber
HV
29 MART Cuma 09:11

Büyükşehir Belediyesi, Hayvan besleme eğitimleri devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkentte hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği hayvan besleme eğitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-12-2022 13:51   Güncelleme : 13-12-2022 13:51
Büyükşehir Belediyesi, Hayvan besleme eğitimleri devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kırsal kalkınmayı desteklemeye ve hayvancılık yapmayı teşvik edecek projelere öncelik vermeyi sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkentte hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği hayvan besleme eğitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi sağladığı eğitim desteği ile Ankara’nın hem kırsal hem de merkez mahallelerindeki yetiştiricilere hayvan besleme yöntemlerini anlatarak bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Yerli üreticilere buzağı bakım ve beslemelerindeki püf noktalarından buzağı kayıplarını en aza indirmeye kadar pek çok konuda bilgi verdiklerini belirten Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan özellikle büyükbaş yetiştiriciliği yapan işletmelerimize yönelik hayvan besleme eğitimi düzenliyoruz biz burada eğitimlerimizle bilinç düzeyini artırmak, hayvan beslemeye bakış açısını değiştirmek bununla birlikte bir litre sütü ve bir kilo eti nasıl daha ucuza mal edebiliriz verimi nasıl artırabiliriz bunun püf noktalarını vermeye çalışıyoruz.”

 

AdminAdmin

YORUMLAR