Ankara Haber
HV
28 MART Perşembe 20:33

Mansur Yavaş, “Kendime Engel Olamıyorum” isimli sergiye katıldı.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri kapsamında Elif Gamze Bozo’nun hazırladığı “Kendime Engel Olamıyorum” isimli sergi Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 10:49   Güncelleme : 02-12-2022 10:49
Mansur Yavaş, “Kendime Engel Olamıyorum” isimli sergiye katıldı.

Engelsiz Başkent” hedefi ile Ankara’da yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya ve sosyal hayata katılmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında “Kendime Engel Olamıyorum” isimli resim ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Gençlik Parkı AKK Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergiye; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat ile çok sayıda davetli katıldı.

Karma fotoğraf ve resimlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü için belediye olarak hazırlanıyoruz. Hep birlikte olabilmek için koşa koşa geldim. Bundan sonra hep birlikte olacağız. ‘Kendime Engel Olamıyorum’ o kadar güzel yakışmış ki buraya… İnşallah hiç kimse engel tanımayacak artık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergideki resim ve fotoğrafların sahibi Elif Gamze Bozo ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“‘Kendime Engel Olamıyorum’ ismiyle başlattığımız bu yolculukta tüm canlıların varlığından söz edebilmek için sanatı bir araç olarak kullanıyorum. Engelli kadın aktivist olarak yolculuğumu destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Açılışın ardından sergide yer alan tüm eserleri inceleyerek bilgi alan Yavaş, davetlilerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

“Kendime Engel Olamıyorum” isimli sergi Gençlik Parkı AKK Sergi Salonu’nda 3 Aralık Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

AdminAdmin

YORUMLAR