İMSAK'A 02:00
HABER GÖNDER
Şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması Signal, platforma kaydolan çok sayıda yeni kullanıcı gördüğünü söylüyor. Öyle ki, şirket birden çok cep telefonu sağlayıcısında yeni hesapların telefon numarası doğrulamasında gecikmeler görüyor.
Kâr amacı gütmeyen Signal Foundation tarafından işletilen platformu denemeye ilgi duyan bu kadar çok yeni kullanıcının neye veya kimin sorumlu olduğuna gelince, iki olası suçlu var: Tesla CEO’su Elon Musk ve Signal’in rakibi WhatsApp.
Doğrulama kodları şu anda birkaç sağlayıcıda erteleniyor çünkü şu anda çok sayıda yeni kişi Signal’e katılmaya çalışıyor (yapabiliriz heyecanımızı zar zor tescil ettirir). Bunu olabildiğince çabuk çözmek için taşıyıcılarla birlikte çalışıyoruz. Orada durun.
– Signal (@signalapp) 7 Ocak 2021
Amazon CEO’su Jeff Bezos’u net değerde geçtikten sonra şu anda dünyanın en zengin kişisi olan Musk, dün gece eleştiren bir mesaj attı. Facebook, Çarşamba günü ABD Başkenti’ne saldıran mafya üyelerine çevrimiçi olarak organize olmalarına yardımcı olma rolü için. Daha büyük bir dizi domino taşının görüntüsü olan tweet, Facebook’un başlangıcını Harvard Üniversitesi kampüsünde kadınları derecelendiren ya da popüler olmayan bir web sitesi olarak yan yana koydu ve bir şekilde kolaylaştırmaya yardımcı olan bir platforma dönüştürdü. Joe Biden’ı gelecek dönem başkanı olarak tasdik etmeye çalışırken Çarşamba günü Kongre’ye yapılan saldırı.
Sinyali Kullan
– Elon Musk (@elonmusk) 7 Ocak 2021
WhatsApp tartışmasına gelince, bu biraz daha karmaşık. Musk’ın atıfta bulunup bulunmadığı veya mevcut WhatsApp gizlilik sorunundan haberdar olup olmadığı hemen belli olmasa da, şirketin 8 Şubat’ta yeni bir gizlilik politikası uygulama planlarından kaynaklanan Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma uygulamasına karşı artan bir tepki var.
Burada Ars Technica’dan harika bir açıklayıcı var, ancak kısa versiyon, WhatsApp’ın önümüzdeki ay yürürlüğe girecek ve kullanıcıların veri paylaşımını devre dışı bırakmasına izin vereceğini belirten bir dil içermeyen yeni bir gizlilik politikasının ana hatlarını çizdiği. ana şirket Facebook ile. Bunun yerine, yeni politika WhatsApp’ın verileri (telefon numaranız, profil adınız ve adres defteri bilgileriniz gibi) Facebook ile nasıl paylaşacağını açıkça belirtiyor.
Yeni gizlilik politikası, “Facebook şirketler ailesinin bir parçası olarak, WhatsApp bu şirketler ailesinden bilgi alıyor ve bu şirketler ailesiyle bilgi paylaşıyor” diyor. “Onlardan aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve onlarla paylaştığımız bilgileri Hizmetlerimizi ve sunduklarımızı işletmek, sağlamak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak için kullanabiliriz.”
Facebook yeni gizlilik politikasının tüketici veri paylaşımıyla ilgili hiçbir şeyi değiştirmediğini söylüyor
Ars’ın bildirdiği gibi, uygulamadan çıkma aslında bir süredir uygulamada mevcut değil – 2016’da sunulan tek seferlik bir seçenekti ve WhatsApp’ın gizlilik politikası o zamandan beri dili referans olarak tuttu.
Facebook, bu değişiklikleri Ekim ayında, bazıları geçen ay kullanıma sunulan yeni WhatsApp müşteri hizmetleri ve alışveriş özelliklerinin duyurusu ile açıkladığını söyledi. Ayrıca, PCMag’e göre, yeni kullanıcılar için yıllardır vazgeçme seçeneği mevcut olmasa da, herhangi bir WhatsApp kullanıcısının devre dışı bırakma tercihini karşılayacağını söylüyor. Ve Avrupa’da yaşıyorsanız, WhatsApp’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarı politika direktörü Niamh Sweeney tarafından bir Twitter başlığında açıklandığı üzere, WhatsApp hiçbir koşulda reklam hedefleme amacıyla Facebook ile veri paylaşmayacaktır.
2/5 WhatsApp’ın en son Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası güncellemesinin Avrupa’daki kullanıcılar gerektirdiği yanlış bir şekilde bildirildi Bölge, hizmeti kullanmaya devam etmek için Facebook ile reklam amaçlı veri paylaşımını kabul eder. Bu yanlıştır.
– Niamh Sweeney (@NiamhSweeneyNYC) 7 Ocak 2021
Ancak WhatsApp kullanıcıları şu anda olduklarını düşündükleri için şu anda olan şey, sosyal medyada biraz bağlam çöküşü gibi görünüyor 2016’da geri çekilmeselerdi, Facebook ile veri paylaşmaya zorlanmak.
Yeni gizlilik politikası bildirimi Facebook’un amacına da yardımcı olmuyor, kullanıcılara değişikliklerden hoşnut olmadıklarını söylediği düşünüldüğünde – ki bu da yine işletmelerin Facebook’un arka ucunu kullanarak WhatsApp’ta sohbetlerini nasıl yönettiğiyle ilgili – “sil başka çareler sağlanmadan, ”
Tüm bunlar, WhatsApp kullanıcılarının çok sayıda platformdan kaçarak en büyük sosyal ağa ait olmayan kar amacı gütmeyen şifreli bir mesajlaşma uygulaması olan Signal’e katılmak için sosyal medyada mükemmel bir fırtına yarattı. gezegen. Signal’den ürün geliştirmeyi yöneten yazılım organizasyonu Signal Messenger, LLC, eski işvereninin gizlilik uygulamalarını kamuya açık bir şekilde eleştiren hayal kırıklığına uğramış WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton tarafından kurulmuş ve finanse edilmiştir.
Facebook, Sweeney’den Avrupa’ya özgü yorumların dışında planlanan WhatsApp gizlilik politikasıyla ilgili kayda yorum yapmayı veya herhangi bir kamuya açık blog gönderisini veya açıklamayı yayınlamayı reddetti, bu da şu anda kafa karışıklığına katkıda bulunuyor. Ancak Signal için önemli olan nokta, bu olay kombinasyonunun hem uygulanabilir bir mobil mesajlaşma uygulaması hem de Facebook ekosistemine alternatif olarak platformu için büyük ilgi uyandırmasıdır.
Google’ın kilidi açılmış Pixel 4A 5G yakında beyaz renkte satışa sunulacak
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA